Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

22.11.2014. 22:28
Izrael šalje medicinsku pomoć za borbu protiv ebole
 

JERUSALEM (JTA) — Israel has sent medical shipments including mobile clinics to three African countries to help combat the spread of the Ebola virus. The mobile field hospitals and medical cargo are expected to arrive by ship in Liberia, Sierra Leone and Guinea in about a month. The equipment sent includes protective gear, a treatment cart and the full medical equipment required for setting up the clinics.


Izrael je poslao medicinsku opremu,  uključujući mobilnu kliniku,  u tri Afričke zemlje kako bi pomogao u borbi protiv širenja virusa ebole. Mobilna poljska bolnica i pošiljka se očekuju  brodom u Liberiju, Siera Leone i Guineju,  u roku mjesec dana. ..Projekt poznat kao "Operational Hospitals of Hope" je nadgledan od  MASHAV, Izraelske agencije za internacionalni razvoj, u Ministarstvu vanjskih poslova. Organizacija SAREL je osigurala materijale i profesionalno vodstvo.


Kada kontejneri sa opremom stignu, doputovati će izraelski eksperti kako bi pomogli lokalni timovima da ustanove kliniku. Izraelski NGO će okupiti doktore da pomognu lokalnim medicinskim timovima u radu klinike.  Vođa MASHAVA Gil Haskel je rekao da je ta operacija nastojanje  Izraela da  pomogne narodima  koji su u nevelji, čak i onda ako nemaju diplomatskih odnosa s Izraelom