Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

23.2.2014. 10:26
Njemačka kancelarka Merkel u posjeti Izraelu
 
German Chancellor Merkel visits Israel with all cabinet ministers

Written by Maureen Shamee , Friday, 21 February 2014





JERUSALEM/BERLIN (EJP)---German Chancellor Angela Merkel is to pay a24-hour visit to Israel Monday with her entire cabinet of 15 ministers who will participate in consultations with the Israeli government. According to the Times of Israel, the government to government consultations – to focus on ‘’innovation’’- will be the largest in the history of the country. These consultations take place since 2008 either in Berlin or in Jerusalem and reflect the “special relationship” between the two countries.  The visit also kicks off the preparations for next year’s celebration of 50 years since the establishment of diplomatic relations on May 12 1965.


Jeruzalem/Berlin (EJP. Njemačka kancelarka Angela Merkel će posjetiti Izrael u ponedjeljak, zajedno sa cijelim svojim kabinetom od 15 ministara koji će sudjelovati u konzultacijama sa izraelskom vladom. Prema "times of Israel" konzultacije među vkladama će se fokusirati na "inovacije" i biti će najveće u povijesti zemlje. takve se kozultacije održavaju od 2008 godine ili u Berlinu ili u Jerizalemu i odraz su "specijalnih odnosa" između dvije zemlje. Konzultacije će također obuhvatiti pripremu za u lsijedećoj godini proslavu 50 godina od uspostave diplomatskih odnosa 12 svibnja 1965.  Očekuje se da će premijer Benjamin Netanyahu i njemačka kancelarka otkriti službeni logo za taj jubilej. Posljednja posjeta A.Merkel  bila je u prosincu 2012, u 2008 se obratila Knessetu gdje je izjavila da " Izraelska sigurnost  neće nikada biti upitna"...


Iako štampa u Njemačkoj  govori da su odnosi između te dve zemlje nešto "zategnuti" u oidnosu na neke teme kao što je Iran ili naselja, govornik Ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor je rekao da  izjave štampe naglašavaju negativnosti a tzanemaruju mnoge pozitivne aspekte bilateralnih odnosa. Postoje brojni primjeri koji govore za specijalno prijateljstvo između te dve zemlje, kao što su brojni  komercijalni i razvojni projekti i politička suradnja.


i još vijesti

Merkel to receive Israel's highest honour

Izrael će dati  Merkel najviše odlikovanje

President Shimon Peres will award Israel's highest civilian medal to German Chancellor Angela Merkel next week for her "unwavering commitment to Israel's security, advocacy of education against anti-Semitism and outstanding moral leadership."Merkel will receive the Presidential Medal of Distinction at a special ceremony to be held at the President's Residence in Jerusalem.


Predsjednik Shimon Peres će odlikovati  njemačku kancelarku Angelu Merkel  najvišim civilnim odlikovanjem za njen  " nepokoljebivu odanost izraelskoj sigurnosti, zalaganju za edukaciju protiv antisemitizma i za izvanredni moralno liderstvo". merkel će primiti predsjedničko odlikovanje ( Medal of Distinction) na specijalnoj ceremoniji u rezidenciji predsjednika u Jeruzalemu....



  

 

Arhiva vijesti

 Veljača (February) 2014
Predavanje rabina Luciano Moše Prelevića
Dragocjena knjiga
Shindlerova lista na Olimpijadi u Sočiju
Kneset i mladi Židovi iz dijaspore
Židovi i Ukrajina
A.Merkel u Izraelu
In memoriam za Čehinju koja je pomogla djeci u II. svjetskom ratu
Tore ukradene iz Mađarske u II. svjetskom ratu pronađene u Rusiji
Preživjeli Holokausta u Izraelu
Žiidovski muzuej u Boliviji- pomoć Njemačke
Uspješni sastanak " kluba seniora"
Židovi u Bosni
Njemačka kancelarka Merkel u posjeti Izraelu
Ukrajinski Židovi
Jevrejski pregled, Beograd, februar/mart 2014
pismo iz Opatije
Predavanje u KD Miroslav Šalom Freiberger
novi podaci o Holokaustu
Novi broj časopisa Most -novembar/decembar 2013
Predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu
žene u Holokaustu
Jevreji u Beogradu
podsjećanje na spas preko Pirineja
najava konferencije u Berlinu
PISMO IZ iZRAELA
EU predsjednik parlamenta u Izraelu
Njemačka potpora za rad u getima za vrijeme Holokausta
Izrael- pomoć za preživjele Holokausta
Spašavanje Židova na Kosovu
Izrael i EU Horizon 2020 program
Mađarska
Srbija-B'nai B'rith loža
Opatija 2014
komemoracija u Auschwitzu