Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

22.6.2014. 10:13
Kidnapirani izraelski tinejđeri
 

Kidnapped teens’ families have ‘very emotional’ first meeting 

Obitelji kidnapiranih tinejđera su se prvi puta sastale

June 17, 2014

Racheli Frenkel, center, mother of kidnapped teenager Naftali Frenkel, stands with the mothers of the other abducted teens, Eyal Yifrah and Gilad Shaar, outside her home in Nof Ayalon in central Israel, June 17, 2014. (Yossi Zeliger/Flash 90) 


JERUSALEM (JTA) — The families of the three kidnapped Israeli teenagers met together for the first time. The parents and other family members of Eyal Yifrach, Gilad Shaar and Naftali Frenkel met Tuesday morning at the Frenkel home in Nof Ayalon, a city in central Israel near Modiin.


Sastale su se  prvi puta obitelji troje tinejđera koji su kidnapirani . Roditelji i drugi članovi obitelji od Eyal Yifrach, Gilada Shaara i Naftali Frenkela su se sastale u utorak u kući Frenkelovih u Nof Aylonu, gradu u centralnom Izraelu, blizu Modlina, Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je razgovarao telefonski s obiteljima"Mi činimo sve da nađemo Eyala,Gilada i Naftalia, Mi radimo na terenu, uz velike operacijske i inteligencijske napore. U ime izraelskih građana želim da ojačate vaš duh. "Mi samo želimo  da zagrlimo našu djecu, mi vas volimo i nedostajate nam, budite jaki" ,rekla je Rachel Frenkel nakon sastanka,  kojega je opisala "veoma emocionalnim"..



Tinejđeri, uključivši jednog koji je dvostruki izraelsko američki građanin, su nestali  od noći 12 lipnja. Oni su zadnji puta viđeni kada su se pokušali vratiti  kući sa Gush Etziona, bloka zgrada južno od Jeruzalema. Oko 200  Palestinaca, uključivši više članova Hamasa, su uhićeni u operaciji izraelske vojske u toku traženja djece.




Također je u utorak Europska unija osudila otmicu i pozvala na sigurno vraćanje tinejđera. "Mi najstrože osuđujemo otimanje tri izraelska studenta na Zapadnoj obali i tražimo njihovo momentano oslobađanje i sigurni povratak njihovim obiteljima" rečeno je u izjavi EU. Takav akt može samo potkopati internacionalne napore da se osnaže mirovni pregovori. EU ohrabruje nastavak stalne suradnje između izraelskih i palestinskih snaga sigurnosti da osiguraju oslobađanje otetih. A dan ranije su izraelski predstavnici u "Jerusalem Postu" kritizirali da EU nije dala nikakav stav o kidnapiranju.


On Monday night, Netanyahu urged the international community to decry the kidnapping, which he blames on Hamas.“I call on those in the international community that condemn us for building a porch in Jerusalem to clearly condemn this kidnapping,” he said

U ponedjeljak,  u noći, je Netanyahu urgirao da međunarodna zajednica osudi kidnapiranje, za koje on osuđuje Hamas."Ja pozivam one u međunarodnoj zajednici koji su osuđivali gradnju "porcha" ( pregrade?) u Jeruzalemu da jasno osude kidnapiranje".






  

 

Arhiva vijesti

 Lipanj (June) 2014
Belgija
Dan židovskih izbjeglica iz Arapskih zemalja
Jadovno
Izrael
Nova Svjetska baština u Izraelu
Židovi u nordijskim zemljama
Njemačka
Antisemitizam 2013
Svjetsko prvenstvo i poruke
Povećane migracije u Izrael
Kidnapirani izraelski tinejđeri
Izašao je novi broj časopisa Lamed
Poziv na Okrugli stol o antifašizmu
antisemitizam u Europi
Predavanje "Specifičnosti židovskog monoteizma"
Bugarska
Francuska židovska omladina u projektu "Birthright"
izabran novi Izraelski predsjednik
Židovi u UK- danas
Europa nakon parlamentarnih izbora- predavanje Karmele Belinki
Mađarska-Bojkot službenog spomenika
"Židovski manifest" u UK
USA i IZRAEL
festival Judaizma u Moskvi
Godišnji izvještaj o antisemitizmu u 2013
Amsterdam
In memoriam Vera Dajht- Kralj
Sastanak Ženske sekcije u Židovskoj općini Zagreb
koncert "Lire"
Papa ugostio u Vatikanu Peresa i Abasa
G7 sastanak
Most-
Njemačka vlada odobrila dulju penziju za rad u getima
Francuska
Porast antisemitizma u Francuskoj
Protesti u Norveškoj protiv posjete Peresa
Uhapšen napadač na Židovski muzej u Brusselsu
Eu i USA će surađivati s novom Palestinskom vladom
Hag Šavout Sameah
čitateljski klub
Lamed 6/2014
Stanovnici Jeruzalema se razlikuju od ostalih građana Izraela
Osuđeni proneveljitelji Claims conference fondova
Izrael i dijaspora
komemoracija u Đakovu