Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

14.1.2015. 8:42
Posjeta
 


Dugo očekivana posjeta naših "pretpostavljenih" ali i prijatelja iz Claims konferencije došla je u Židovsku općinu i u Udrugu preživjelih Holokausta (predsjednica dr. Melita Švob).



Prepuni klub naših članova, većinom onih koji su preživjeli Holokaust, s oduševljenjem su ih dočekali i izrazili zahvalnosti za trud, razumijevanje i pomoć koju nam Claims i ovi njegovi predstavnici godinama omogućuju (CEEF penzije, lijekovi, pomoć u kući, pomagala, liječenja, druženja itd)




Charles Rose iz New Yorka i Markus Feurstein iz Beča održali su kratke govore i pozvali  prisutne da koriste stare i nove mogućnosti koje je Claims konferencija  dogovorila s Njemačkom vladom, kod nas poznate kao Socijalni fond (Ana), kao Cafe Europa (Melita) i budući Dječji fond.




Naravno kao iskusni stručnjaci pregledali su i zavirili u sve papire, kompjutore, registre, molbe i žalbe i otišli zadovoljno dalje - ovaj put za Beograd - jer će po novoj organizacijskoj šemi Claims organizacije većina poslova biti u samoj Europi - za nas u Beču.

Bili su vrlo zadovoljni rezultatima, čak su obećali da će nam se pridružiti na druženju u Opatiji ako bude moguće.