Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

24.1.2015. 20:54
Dan sjećanja na Holokaust
 

Međunarodni dan sjećanja na Holokaust-27. siječnja - se približava i priprema se njegovo obilježavanje. Mi, koji smo preživjeli Holokaust, gotovo se svakog dana podsjećamo na njega ali smo naučili živjeti s uspomenama i živjeti dalje. Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust predstavlja napor i priliku da se svijet podsjeti na svoju povijest i svoju savjest i na 6 miliona nevino ubijenih ljudi.


U Zagrebu se taj dan obilježava u Hrvatskom Saboru

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust Britansko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj i Discovery Film&Video u suradnji sa Židovskom općinom Zagreb, Šoa akademijom, veleposlanstvima Republike Poljske i Sjedinjenih Američkih Država

organiziraju u utorak 27.siječnja, s početkom u 18 h, u kinu Europa svečanu premijeru filma


TRČI DJEČAČE TRČI (RUN BOY RUN), redatelja Pepea Danquarta,


Prenosimo  iz  YAD  VASHEMA:

Predsjednik Yad Vashema Shalev će biti glavni govornik u Ujedinjenim nacijama


Avner Shalev će se 27. siječnja  obratiti Unijedinjenim nacijama i tako označiti   70 godišnjicu oslobođenja logora Auschwitz -Birkenau. Taj će se događaj u UN označiti glavnu temu: "Oslobođenje, život i nasljeđe preživjelih Holokausta" ( “Liberty, Life and the Legacy of the Holocaust Survivors,”). Otvoriti će se nova putujuća izložba  "Shoah – How Was It Humanly Possible?", u lobiju UN.


U Yad Vashemu će biti otvorena nova postava  "The Anguish of Liberation as Reflected in Art, 1945-1947"  - Tu će biti djela 17 umjetnika načinjena odmah nakon oslobođenja iz logora.
Omogućiti će se Facebook stranici Yad Vashema posebni  IRemember Wall ( zid sjećanja) koji će omogućiti ljudima širom svijeta da pokažu svoju "on line" komemoraciju.