Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

15.3.2015. 16:28
Sastanak Ženske sekcije Židovske općine Zagreb
 

U srijedu , 11.ožujka, Ženska sekcija je održala svoj redovni sastanak.


Predsjednica dr. Sida Ozmo-Steiner je otvorila sastanak i održala izvještaj o radu ženske sekcije u prošloj  (2014) godini koji je dopunila blagajnica sekcije Gizela Weinberger.. Zbog vremenskih prilika i prehlade mnoge su se članice ispričale.


Izvještaj je pokazao  veliku i organiziranu aktivnost, brojne nove ideje i djelovanja, odlično ekonomiziranje sredstvima i široku međusekcijsku ( pa i međunarodnu ) aktivnost.  


Osobito je uspješna suradnja, često u zajedničkim akcijama i sa zajedničkim snagama i sredstvima, između Ženske sekcije (Sida), Kluba seniora (Jelica) i Udruge preživjelih Holokausta (Melita).




dr. Melita Švob je podnijela izvještaj o radu i sastanku Unije židovskih žena Hrvatske koji je održan u Opatiji 15.veljače 2014.  i na kojem su bile,  osim predstavnica Ženskih sekcija iz  Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke,  i gosti  - predstavnice Ženskih organizacija iz Subotice i Beograda.





Dr.Švob je naglasila potrebu volonterskog socijalnog rada jer je sve veći broj naših članova  vezan uz ostanak u kući ili nepokretan. Iako je socijalna služba dobro organizirana,  ovakva humanitrana i prijateljska pomoć i posjeta mnogo znači. Govorilo se i o novim Claims fondovima.


No najljepši dio sastanka, uz odlične kolače, bio je izvještaj novopečene bake o svojim  unucima, blizancima koje je rodila naša Ana Hermanović.