Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

18.5.2015. 21:34
Vatikan i Abbas
 

Pope Francis presents Abbas peace medallion at Vatican

May 17, 2015 

Papa Franjo je dao Abbasu "medalju mira"


.


Abbas and the pope met privately for 20 minutes at the Vatican on Saturday, a day before Francis canonized two 19th-century Palestinian nuns.
“May the angel of peace destroy the evil spirit of war. I thought of you: may you be an angel of peace,” the pope said in presenting the medallion, according to the Vatican Insider.


Abbas i Papa su se privatno sastali na 20 minuta u Vatikanu,  dan prije kanonizacije Palestinskih časnih sestara ( iz 19.stoljeća). "Neka anđeo mira uništi zli duh rata. Ja Ti kažem: možda si ti anđeo mira" Papa je kazao predajući odlikovanje. Abbas se također , u subotu,  sastao s vatikanskim državnim sekretarom o dogovoru za Zapadnu obalu, istočni Jeruzalem i pojas Gaze,  zbog crkvi i teritorija, taksi na priloge crkvi i kulturna i diplomatska pitanja.Obje strane žele postići odgovarajuće rješenje kako bi osigurali mir.



Sestre  Mariam Bawardy i Marie Alphonsine Ghattas  su dvije od četiri časne sestre koje su proglašene "sveticama",  na misi u nedjelju na trgu Sv.Petra. Abbas i oko 2.000 palestinskih hodočasnika, neki sa palestinskim zastavama, bili su prisutni kanonizaciji. Izrael je isto poslao delegaciju.