Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

21.11.2016. 0:03
iZRAEL
 
Israel first in OECD in percentage of students studying environmental, social science


According to a recent report, Israel has the highest percentage of students studying social and environmental science in the OECD; meanwhile, the Jewish state comes in dead last in terms of students studying architecture. Israel has come in first place amongst all 32 OECD countries in the percentage of people who study social and environmental sciences in higher education.

Prema posljednjim izvještajima OECD-a, u Izraelu ima visoki postotak studenata koji studiraju socijalne i ekološke znanosti, ali je na posljednjem mjestu  po studiranju arhitekture. Izrael je na prvom mjestu među 32 zemlje OECD-a u visikoškolskom studiju socijalnih i ekoloških znanosti., na 4.mjestu po studiju prava, na 12. po studiju obrazovanja, a na pretposljednjem mjestu studija industrije i manufakture.


 Iako je Izrael velika "high-tech" sila  nalazi se na 14.mjestu po studijama matemtike, statistike  a na 18. po studiji humanistike. Povećan je broj osoba koje  studiraju medicinu i paramedicinske znanosti kao što je njega (nursing) i koji studiraju kompjutore
Stabilan je broj studenata prava, biologije i inžinjeringa..