Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

1.12.2016. 19:16
Madagaskar
 
In Madagascar, ‘world’s newest Jewish community’ seeks to establish itself

By Josefin Dolsten


Elysha Netsarh is visiting the U.S. from Madagascar to speak about the Jewish community there. (Josefin Dolsten)


(JTA) — Though there is no synagogue, mikvah or Jewish school in Madagascar, visitors to the African island nation can enjoy a strictly kosher meal, Shabbat services and weekly learning programs.The Jewish community of 121 people — all of whom converted to Judaism earlier this year — can’t afford to build a synagogue. So now, one member is touring the U.S. to raise awareness and funds to bolster a Jewish presence there.

Iako nema sinagoge, mikve ni židovske škole, posjetioci

African island  mogu uživati u striktnom košer jelu, službi na šabat i program učenja. Židovska zajednica ima 121 osobe koje su konvertirale na Judaizam i ne mogu si izgraditi sinagogu. Obratili su se uSA kako bi skrenuli pažnju ( i pomoć) na prisustvo Židova na otoku.



Preko tri četvrtine populacije Madagaskara živi ispod intrenacionalne granice siromaštva. Većina članova Židovske zajednice je "srednja" klasa, zarađuju dovoljno z a  život ali nemaju ušteda. Zajednica je postala službenom u svibnju kada su tri ortodoksna rabina doputovala na otok i načinili konverziju, i time je to postala najnovija židovska zajednica  na svijetu. tom je prilikom ¸21 "Malagasies" odgovarao na pitanja rabinskog suda i onda uronjena u rijeku koja je poslužila kao ritualna kupka. Prošli su simboličnu cirkumciziju i 12 parova se vjenčalo po židovskoj tradiciji.