Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

24.11.2017. 8:52
Ženska sekcija u Karlovcu
 

Nova predsjednica Ženske sekcije Milana Haramina već nam je ovim izletom pokazala kako je uspješan organizator i možemo kazati da je "s odličnim" položila svoj prvi test.


Organiziran je lijepi izlet u Karlovac i okupilo se 26 hrabrih ( katkada malo šepuckajučih) članica Ženske sekcije. 


Iako je osnovni plan bio posjeta novom i jedinom slatkovodnom akvariju , cijeli je izlet pružio mnogo više i vidjeli smo i doživjeli i stari i novi Karlovac.



Bila je odlična zamisao da se nam pridruži  divni par poznatih karlovačkih prosvjetnih radnika koji su nas proveli ulicama Karlovca,   kraj  brojnih spomenika i zgrada,  tako da smo dobili sliku o tom nekada slavnom,  a danas pomalo zaboravljenom "gradu na 4 rijeke".

Popili smo i kavicu u  velikoj, sada polupraznoj , kavani u centru grada


Uspjeli smo vidjeti sve značajnije zgrade i ustanove koje svjedoče o nekadašnjoj vojnoj tvrđavi i  uspješnom sjedištu i sjecištu  puteva, koje je pretvoreno u grad kulture, prosvjete, obrta, prekrasnih parkova i rijeka i prirodnih ljepota u skladu  sa urbanim razvojem.


Vidjeli smo i dio gdje su nekada živjeli Židovi i mjesto gdje je bila sinagoga, porušena poslije rata

Pogledali smo muzeje, pentrali se po starom gradu Dubovcu, posjetili Ozalj i njegove znamenitosti  i etno selo.


Vijugali  smo se prekrasnim krajolikom (sa strpljivim vozačem Draženom)  i završili "na vrh brda" u  jedinstvenim restoranu obitelji Čulig s domaćim izvrsnim i bogatim  ručkom..