Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.1.2018. 8:47
Engleska
 

UK Labour leader Corbyn’s Holocaust statement omits Jews and antisemitism



The Anti-Defamation League has sharply criticised the leader of the UK’s Labour party, Jeremy Corbyn, on Thursday for failing to mention Jews or antisemitism in a Holocaust memorial statement he put out. “To omit any reference to Jews or #antiSemitism in your Holocaust remembrance statement is offensive to us and the millions murdered. Nazi ideology was rooted in hate & #antiSemitism. We can never forget that,” ADL head Jonathan Greenblatt tweeted.

Anti-Defamacijska liga je oštro kritizirala  Jeremy Corbyn-a , lidera UK Laburističke stranke, jer nije u svom govoru prilikom Holokaust memorijala, spomenuo Židove ili antisemitizam:
 
"to  da ste izlostavili ikakvo spominajnje Židova i antisemitizma,  u svojoj izjavi u povodu Sjećanja na Holokaust,  je za nas nedopustivo kao i za milijune ubijenih. Nacistička ideologija je ukorijenjena u mržnji i antisemitizmu i mi to nikada nećemo zaboraviti ( rekao je vođa ADL-a  Jonathan Greenblatt).

 Corbyn je spomenuo milione koji su umrli, ali nije spoemuo identitet žrtava, niti da je antisemitizam centralni  dio  u nacističkoj ideologiji.