Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

10.2.2018. 9:10
Ženska sekcija
 

Ženska sekcija Židovske općine u Zagrebu održala je svoj redovni sastanak,  
u četvrtak 8.veljače.

Sastanak je otvorila predsjednica gospođa Haramina Milana uz  najnovije informacije o sredsvima  i planovima za rad Ženske sekcije u 2018. godini koji su predloženi na osnovi razgovora s glavnim tajnikom općine gospodinom Deanom Friedrichom. 

Nažalost ove godine više nije moguće da se neutrošena sredstva Udruga   doniraju za program "Opatije", kao ranijih godina,  što će uvelike utjecati na njezin program  jer se ove godine javilo mnogo učesnika.  



 Nema više mogućnosti da se namjenski sačuvaju sredstva za programe početkom slijedeće godine. i sredstva  će  tako  ostati  ŽOZ-u.

Razgovaralo se o  planu koji je donio Odbor Ženske sekcije i brojnim planiranim izletima i posjetama drugim općinama. Primjedba  dr. Švob Melite,  predsjednice Unije  židovskih žena Hrvatske je bila da se treba napraviti i program za ostale članice ( a to je velika većina) koje ne mogu putovati, kao i za humanitarne akcije (posjete)  koje su sve potrebnije zbog ostarjelog članstva.



U drugom dijelu sastanka , u auditoriju je održano predavanje, uz projekcije , o velikoj međunarodnoj konferenciji Svjetske organizacije preživjelih holokausta,  koja je održana u Jeruzalemu  od 5-8- studenog. 

Predavanje je održala dr. Švob Melita, koja je član Izvršnog i Upravnog odbora i predsjednica Udruge preživjelih holokausta u Hrvatskoj. Sudjelovali su na konferenciji  još i Drago Kohn iz  ŽO Osijek te Dubravka Štrac i Sanja Tabaković  koje  su prihvaćene na konferenciji EUASA u Zagrebu 2016.  kao predstavnice II generacije,   koja  treba  nastaviti očuvanje sjećanja na  Holokaust.
Na panelima konferencije  su održana predavanja Melite Švob i Sanje Tabaković.