Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

15.9.2018. 12:37
UK
 





UK Chief Rabbi Ephraim Mirvis has published ground-breaking guidance for Orthodox Jewish schools on their duty of care to LGBT+ pupils.


Ephraim Mirvis , g lavni rabin UK je publicirao  osnovni vodič za židovske Ortodoksne škole  o tome kakva  je njihova dužnost i briga za LGBT + đake. 

 On traži da škole trebaju prihvatiti politiku koja će prevenirati "Bullying" (Zlostavljanje)  djece i biti usposobljena da ponudi pastoralnu potporu uz potrebnu  senzitivnost i razumijevanje.

Ta je publikacija   (Wellbeing of LGBT+ Pupils) napravljena  sa uputstvina za LGBT + Židove i uz potporu Keshet UK. On smatra da ortodoksne židovske škole trebaju biti sigurne za svu djecu i "tinejđere" , gdje će se svaki učenik osjećati sigurno. 

Rabi smatra da je ta publikacija dokument  koji će imati stvarni i dugotrajni učinak na  smanjenja  "šteta"  koje  trpe LGBT+ Židovi u ortoksnoj židovskoj zajednici.

Djeca trebaju znati da će u školi, kući i zajednici biti voljena  i zaštićena bez obzira na njihov seksualni ili spolni identitet.