Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

14.8.2019. 17:19
Izrael- novi imigranti iz Amerike
 
With music and shofar blasts, Israel welcomes olim from North America

The new immigrants are among a total of 2,282 olim expected to arrive from the US and Canada this summer.

By Menachem Shlomo / August 14, 2019  





To the sounds of shofar blasts and the cheering of hundreds of Israelis who came to celebrate with them, 242 new immigrants stepped off a Nefesh B’Nefesh chartered El Al flight in Ben-Gurion Airport on Wednesday, arriving from the United States and Canada.
The new immigrants, decked out in Nefesh B’Nefesh caps and T-shirts, were among a total of 2,282 olim expected to arrive from the US and Canada this summer. Of the 242 that landed on Wednesday, 41 plan to join the IDF and 103 are under the age of 18.

Uz zvuke šofara i pozdrave stotina Izraelaca koji su došli slaviti zajedno sa 242 nova imigranta iz USA i Kanade. Oni su izašli, u srijedu,  iz  aviona El Al "Nefesh B’Nefesh" na aerodromu Ben Gurion. Nosili su kape i majice sa znakom"Nefesh B’Nefesh te su jedni od ukupno 2.282 "olim" koje se očekuje ovog ljeta.Od ovih koji su došli u srijedu 41 će se pridružiti IDF , a 103 je mlađe od 18 godina.  Bile su 31 obitelji iz Kanade i 20 Američkih država.



Iako je bilo tek 6 sati ujutro imigranti su dočekani s muzikom stotina oduševljenih , suznih članova obitelji, prijatelja. Tu su bili i  premijer Netanyahu sa suprugom, ministri, šefovi agencija, rabin  Yehoshua Fass koji je osnivač  Nefesh B’Nefesh-a. On je rekao " danas mi slavimo radost, da smo došli kući.." Ta je organizacija  pomogla dolazak preko 60.000 imigranata  iz Sjeverne Amerike  u Izrael.

 I Netanyahu je pozdravio imigrante,  osobito one koji se pridružuju IDF vojsci.