Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

4.12.2019. 8:19
PISA test za Izraelske učenike
 
PISA tests:
Israeli students consistently behind developed world


The PISA examinations showed Israeli students underperforming in reading, mathematics and science. They also reveal a growing gap between Hebrew-speaking and Arabic-speaking pupils.

By EYTAN HALON DECEMBER 3, 2019



Israeli school pupils are consistently performing below the developed world average in core subjects, according to the results of the international 2018 PISA examinations.
Published by the Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) on Tuesday, the results show Israeli students under performing in reading, mathematics and science compared to the OECD average

Prema rezultatima internacionalnog PISA istraživanja u 2018, Izraelski đaci u školama se, po rezultatima osnovnih predmeta, stalno nalaze ispod nivoa svjetskog prosjeka . Publika OECDE-a pokazuje da su rezultati izraelskih đaka ispod prosjeka u čitanju,matematici i prirodne znanosti u odnosu na prosjek OECD-a. Oni također pokazuju sve veću razliku u školskim rezultatima između đaka koji govore hebrejski i onih koji govore arapski.


PISA istraživanje se provodi svake tri godine i evaluira edukacijski sistem širom svijeta tako da mjeri osnovne sposobnosti i znanja učenika koji su stari 15 godina i spremni su za izazove u "odraslom svijetu"Istraživalo se 600.000 učenika u 79 zemalja  uključivši 37 zemalja OECD-a. Oni su ispunjavali test koji se najviše fokusirao na njihove sposobnosti čitanja. Izraelski učenici su pokazali rezultat 470 u ispitu čitanja, dok je OECD prosjek 487. Dok su učenici koji govore hebrejski dobili rezultat 506 u "latest examination", oni koji govore arapski imali su samo 362. U matematici su Izraelski učenici imali 463 (OECD 489) a arapski učenici samo 379, čak manje nego 2015 godine.