Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

9.1.2021. 7:35
ADL
 
 Prenosimo sa Jewish Telegraphic Agency 

Anti-Defamation League calls forTrump’s removal from the presidency

Protesters gather on the U.S. Capitol in Washington, Jan 6, 2021. Pro-Trump protesters entered the building after mass demonstrations. (Tasos Katopodis/Getty Images)

(JTA) — The Anti-Defamation League became the first major mainstream Jewish organization to call for Donald Trump’s removal from the presidency for his role in instigating an armed insurrection at the Capitol.

JTA- The Anti-Defamation liga je prva od glavnih židovskih organizacija koja je pozvala da se  Trump makne sa mjesta predsjednika  zbog njegove uloge u oružanom napadu na Capitol.

"U našoj povijesti od preko 100 godina ADL nije nikada pozivala opoziv predsjednika , ali to  što se dogodilo u srijedu je nešto što se ne može oprostiti" rekao je Jonathan Greenblatt iz ADL CEO u pismu članovima  civilnih desnih grupa. To će zauvijek biti zapamćeno kao jedan od najcrnjih dana u američkoj demokraciji i postaje jasno da predsjednik Trump nije odgovarajuća osoba za svoj ured  i treba ga maknuti.

"Rulja" je upala u Capitol u želji da zaustavi potvrđivanje da je Joe Biden pobijedio na izborima. Trump treba za manje od dvije nedjelje napustiti svoje predsjedanje, ali njegovo traženje "pravde" koje  je dovelo do toga da ima pet mrtvih, izazvalo je Demokrate i neke Republikance da ga se smjeni tako da sam  da  ostavku ili pravnim putem. 


dalje čitajte u originalu

The ADL monitors extremist movements, and Greenblatt attached to his memo reports from his organization about ties between the insurrection and the far right, including anti-Semitic groups. Greenblatt also included petitions calling on social media companies to remove Trump from their platforms, an extension of the ADL’s recent campaign to press Facebook to act more aggressively against hate.

Democrats are reportedly ready to launch impeachment proceedings against Trump next week. It would be the second time Trump is impeached.