Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

19.1.2010. 22:12
Predstavljanje knjige Amosa Oza
 

U prepunom auditoriju Židovske općine u Palmotićevoj ulici predstavljena je knjiga Amosa Oza "Priča o ljubavi i tmini". Predstavljanje je organiziralo Kulturno društvo Miroslav Šalom Freiberger , a njihov predsjednik gospodin Živko Gruden je otvorio ovaj izvanredni kulturni događaj.

Poznati književnik  gospodin Žmegač, koji je trebao predstaviti knjigu ( a smatrao ju je najboljom knjigom u 2010), se nažalost razbolio, pa je njegovu ulogu u podužem uvodu preuzeo urednik Seid Serdarović. Od njega smo također saznali da za knjigu postoji veliki interes, tako da se priprema drugo izdanje , na čiju će promociju možda doći i sam autor Amos Oz.

Izvrsna prevoditeljica Andrea Weiss Sadeh je skromno ispričala samo nekoliko svojih impresija i razmišljanja o knjizi koju je tako majstorski prevela, i koju još uvijek ponovno  isčitava i doživljava.

Izabrani ulomci ,koje je, kao uvijek,  odlično interpretirala gospođa Vlatka Bjegović, mogli su dočarati samo dio ovog najboljeg i najopsežnijeg (700 stranica) romana svjetski poznatog pisca Amosa Oza , koji je bio nominiran i za Nobelovu nagradu.

No knjigu svakako treba pročitati- to je povijest Izraela - iznutra- od onih koji su ga stvarali i proživljavali prve njegove uspjehe i probleme.