Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

10.7.2021. 21:02
facebook
 

Facebook will now provide Holocaust education in 12 languages — including German



Facebook ćr omogućiti edukaciju o Holokaust na 12 jezika uključivši i njemački

JTA) — Facebook is expanding its efforts to combat Holocaust denial by directing users to Holocaust education materials in 12 languages, including Arabic, Russian and German.
Beginning in January, people who searched in English for information about the Holocaust or Holocaust denial were given a prompt to visit AboutHolocaust.org, a website that provides basic facts about the genocide and provides testimonies by survivors.
By July 13, the site will be available to people who search for those terms in several other widely spoken languages.
The site is a project of the World Jewish Congress and UNESCO, the United Nations cultural organization.

Na Facebooku se povećavaju napori u borbi protiv negacije Holokausta , omogućuje se edukacija o Holokaustu na 12 jezika uključivši arapski, ruski i njemački. Od siječnja će osobe koje traže informacije na engleskom o Holokaustu ili poricanju Holokausta  odmah moći posjetiti "AboutHolocaust.org" web stranicu koja daje osnovne činjenice o genocidu uz svjedočenja preživjelih. Od 13.srpnja   će se  na toj stranici omogućiti pretraživanje na nekoliko drugih jezika. Web  je projektiran od Svjetskog židovskog kongresa i UNESCA, UN kulturne organizacije.

Generalni direktor UNESCA 
Audrey Azoulay je rekao da je važno da ljudi širom svijeta imaju  pristup osnovnim  i točnim informacijama o Holokaustu. U vrijeme porasta dezinformacija socijalni mediji imaju veliku ulogu u suzbijanju  krivih informacija i mržnje....

BY BEN SALES