Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

15.11.2021. 21:30
diabetes i dijeta
 
Israeli tech helps diabetics manage sugar levels, eat what they want

An Israeli company developed a system that uses artificial intelligence to predict people with diabetes' blood sugar response to foods, enabling
them to manage their sugar levels more efficiently.

By ZEV STUB Published: NOVEMBER 14, 2021 

“Generic diets for diabetes patients don’t usually work,” says Amir Golan, vice president of business development and strategic partnerships for DayTwo

Using data to teach a person to combine foods based on their microbiome profile is more effective than generic diets, and has higher levels of success.”

Izraelska tvrtka razvila je sustav koji koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje reakcije šećera u krvi osoba s dijabetesom na hranu, omogućujući im učinkovitije upravljanje razinom šećera.

“Generičke dijete za pacijente s dijabetesom obično ne funkcioniraju”, kaže Amir Golan, potpredsjednik poslovnog razvoja i strateškog partnerstva za DayTwo

Korištenje podataka kako bi se osoba naučila kombinirati hranu na temelju njezinog profila mikrobioma učinkovitije je od generičkih dijeta i ima višu razinu uspjeha.”

Uoči Svjetskog dana dijabetesa 14. studenog , DayTwo je objavio novu studiju koja pokazuje da personalizirana prehrana kontrolira razinu šećera u krvi znatno bolje od mediteranske prehrane. Što je još važnije, ljudi koji su koristili personalizirani plan održavali su nižu razinu šećera tijekom 12 mjeseci. 

DayTwo također nudi program mršavljenja koji pomaže ljudima zadržati težinu tako što će naučiti identificirati koja je hrana najproblematičnija za njihova tijela.

Pretilost se očito ne odnosi samo na šećer – postoji mnogo čimbenika poput stresa, načina života, tjelovježbe itd. Ali kada pomažemo ljudima da kontroliraju razinu šećera u krvi i dajemo osobne savjete stručnjaka, to daje sjajne rezultate.”

Dijabetes ubrzano raste diljem svijeta. Godine 2019. bio je izravan uzrok 1,5 milijuna smrtnih slučajeva, a najbrže raste u zemljama s niskim i srednjim dohotkom. U Izraelu je dijabetes vodeći uzrok smrti i pogađa 6,4% odraslih starijih od 18 godina.