Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

4.8.2010. 7:28
sporazum o kulturnoj suradnji s Izraelom
 

Prenosimo sa stranice Ministarstva kulture RH

23.7.2010. - Hrvatski ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić i veleposlanik Države Izrael Yossi Amrani potpisali su Program kulturne i obrazovne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela za godine 2010. - 2012.

Program je potpisan prilikom službenog posjeta izraelskog predsjednika Shimona Peresa kojem je priređen svečani doček u uredu predsjednika Republike Hrvatske Ive Jospipvića.

Oslanjajući se na povijesne veze i kulturnu tradiciju, Program potiče suradnju kulturnih i obrazovnih institucija i umjetnika u obje zemlje. Prije svega to se odnosi na sudjelovanje umjetnika na izložbama, glazbenim, plesnim i kazališnim festivalima, radionicama i seminarima, zatim suradnju između muzeja, galerija i ustanova za zaštitu kulturne baštine, te drugih institucija koje se bave istraživanjem i zaštitom pokretne, nepokretne i nematerijalne baštine.



Na području obrazovanja potiče se suradnja obrazovnih ustanova, razmjena informacija, dokumentacije i stručnjaka kao i dodjela stipendija za usavršavanje i poslijediplomske studije.

Programom kulturne i obrazovne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela za godine 2010. – 2012. također se potiče razmjena mladeži te suradnja na području športa