Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

27.1.2011. 23:04
Međunarodni dan Holokausta u Židovskoj općini Zagreb
 

Obilježavanje međunarodnog dana Holokausta nastavilo se i u četvrtak 27.siječnja okruglim stolom " Promicanje tolerancije,prevencija diskriminacije i razvoj multikulturalnosti" na kojem su sudjelovali stručnjaci raznih disciplina, psiholozi,sociolozi,pedagozi, roditelji stradalog dječaka, predstavnik židovske nacionalne manjine u Zagrebu i preživjeli Holokausta.

okrugli stol

Prof.dr.Mirjana Krizmanić je izvanredno usklađivala vrlo divergentna izlaganja i diskusije - koje na prvi pogled nemaju veze s Holokaustom,  ali ukazuju na duboku krizu u odgoju mladih i prevenciji nasilja.

pepuni auditorij


Prostorije auditorija i kluba bile su gotovo premale da prime brojne goste i učesnike "Središnje svečanosti" na kojoj je predstavljen vodič "Židovski Zagreb".

Izvrsni govori predsjednika ŽOZ-a dr. Ognjena Krausa i veleposlanika države Izrael Yosefa Amranija upoznali su slušaoce sa katastrofom Holokausta za Židove ali i njegovo opće značenje kao opomena za druge genocide i kršenja ljudskih prava.

Nj.E. Y.Amrani se posebno obratio i osobama koje su preživjele Holokaust i koje je upoznao prilikom njihovog zimovanja u Opatiji koje je  organizirala dr. Melita Švob.

predstavljanje vodiča

Vodič su predstavili ing. Aleksandar Laslo i Dr.sc. Snješka Kneževič uz izvanrednu dokumentaciju i tumačenje.

Nakon promocije "Židovskog Zagreba"prikazan je film "Lea i Darija" režisera Branka Ivande.

izvrsna ponuda na domjenku

Izvrsni domjenak i dobro raspoloženje podsjetili su nas na "dobra stara vremena ".