Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

12.7.2014. 8:37
JDC Brookdale Institute
 

Prenosimo sa WEB stranice JDC   informacije o ovom izvanrednom institutu, kojeg smo posjetili i  s kojim smo surađivali u pripremi za naše ankete u ŽOZ-u.


The Myers-JDC-Brookdale Institute: Celebrating 40 Years

July 8, 2014

Founded four decades ago this year, the Myers-JDC-Brookdale (MJB) Institute uses applied social research to help Israel address its complex social policy and social service challenges. We’re grateful to Prof. Jack Habib, the Institute’s director, who took some time to answer a few questions about MJB’s historic milestone.




Osnovan prije četiri desetljaća "Meyers-JDC-Brookdale (MJG) institut je pomoću primjene socijalnih istraživanja pomogao Izraelu u njegovoj kompleksnoj socijalnoj politici i izazovima socijalnih servisa. Zahvalni smo  prof. Jakib Habibbu, direktoru Instituta , da je našao vremena da odgovori na nekoliko pitanja o važnim događajima u Institutu.


Q: Tell me a little about MJB’s inception. How did the Institute come about


A:..Institut je osnovan pomoću Donacije Brookdale fondacije u 1974. godini  zajedno od JDC i Izraelske vlade. Kasnije se pridružila (2004) Myerova fondacija što je osiguralo nezavisnost i objektivnost instituta. Od tada smo narasli u međunarodni model kako povezati istraživanja s politikom, praksom i akcijom.


Q: How has MJB’s focus evolved over the decades; and which areas are you targeting today, and why?


A:  Mi smo  vremenom rasli  kao odgovor na izazove u Izraelu i židovskom svijetu...U prvom desetljeću smo bili fokusirani na starenje i  starije osobe  i naše analize i  naše prve nacionalne projekcije o potrebi " trajne brige" su  utjecale na intenzivni razvoj servisa za njih. U 80-tim godinama  smo se posvetili zdravstvenom sistemu  i njegovoj  krizi ,  te osnivanju nacionalnog zdravstvenog osiguranja.


 Bazirano na našem doprinosu socijalnoj politici, vlada Izraela  nam je došla i rekla " Mi Vas trebamo u zdravstvu". Isto se dogodilo i 90-tih kada se pokazala potreba za osnivanjem našeg odjeljenja za djecu. Prilikom masivnih dolazaka migranata iz Rusije i Etiopije, vlada nam se obratila za pomoć za njihovu uspješnu integraciju. U 20-tim godinama  smo se posvetili zapošljavanju ljudi s poteškoćama i invalidnošću,  što je tada bio problem...


Danas se nastavljamo fokusirati na velike socijalne izazove s kojima se susreće Izrael - nagli rast starije populacije, potreba za boljom integracijom nekih  "problematičnih" grupa u radnu snagu, napori da se riješe problemi siromaštva, povećanje mogućnosti za djecu s potrebama , problemi u zdravstvenom sistemu i druge.


Dalje čitajte u originalnom članku


Q: When you look at MJB’s 40 years of service to Israel and the global Jewish community, what are some key accomplishments you're especially proud of?


A: We’ve played a decisive role in strengthening the policy infrastructure for addressing social needs: adoption of national health insurance, national program of home care for the elderly,national policy for Holocaust survivors, national program for children and youth at risk, and more. We have also evaluated ... PACT (Parents and Children Together),  early childhood program for Ethiopian-Israelis and the one-stop employment centers for Israeli Arabs and Haredim.......


  

 

Arhiva vijesti

 Srpanj (July) 2014
Turska
Rim
Egipat
Napad na sinagogu u Miamiju
Demostracije u Izraelu protiv akcije u Gazi
Yad Vashem Newsletter
Norveška
London i New York- potpora Izraelu
Izjava Njemačke, Francuske i Italije o antisemitizmu u Europi
EU, Izrael i Palestina
Nizozemska
Pariz
Turska
Antisemitizam u Velikoj Britaniji
EU i Izrael
Otvorena nova židovska škola u Londonu
Budimpešta
Rakete na Tel-Aviv
protesti protiv Izraela u Parizu
Novi broj časopisa "Lamed" ( 8/2014)
časopis "Hrvatski povijesni portal"
Izrael, Palestina i Židovi u Europi
Internacionalna konferencija u Yad vashemu
sretan rođendan
Novi broj Ha-Kola, svibanj-lipanj 2014
EUROPSKI ŽIDOVSKI KONGRES OSUĐUJE NAPADE NA SINAGOGE
paris
UN i Izrael
Napad u Berlinskom parku
"Subotnici" Židovi u Rusiji
Sinagoga u Kini
JDC Brookdale Institute
osuda napada na Izrael
izložba o Veri Fisher
rakete na Tel Aviv i Jeruzalem
Rakete na Izrael - raketiranje Pojasa Gaze
Židovi u Indiji
U Izrael stigli "Menashe " Židovi iz Indije
USA i UN o smrti Palestinskog dječaka
Nađeni ubijeni izraelski tinejđeri