Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

12.8.2014. 22:50
Lideri Židovskih zajednica u Njemačkoj
 

German Jewish leader shocked by levels of anti-Semitism



The leader of Germany's Jewish community says he is shocked by an "explosion of evil and violent hatred of Jews" shown by protesters at pro-Gaza demonstrations across the country.
Dieter Graumann, president of the Central Council of Jews in Germany, the country’s EJC affiliate, said Monday that "we would have never in our lives have expected that anti-Semitic slogans of the worst and most primitive kind could be chanted on Germany's streets."


Lideri njemačkih Židovskih organizacija su izjavili da su "šokirani"  "eksplozijom zlobne  i nasilne mržnje prema Židovima" koja se pokazala na protestnim demonstracijama u korist Gaze, koje su bile  cijelom zemljom. Dieter Graumann, predsjednik Centralnog Councila, je rekao u ponedjeljak:  " Mi nismo nikada u našem životu očekivali da će se antisemitski slogani, koji su najgoreg i naprimitivnijeg oblika , pjevati na njemačkim ulicama.Od početka nasilja u Izraelu i Gazi, organizirale su se  u Njemačkoj demonstracije za i protiv Izraela. Tokom nekih od njih  su oni koji su demonstrarali za Gazu, ojevali " Gas the Jews" ( ubij židove u gasnoj komori) i druge antisemitske slogane.