Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

1.9.2014. 17:52
Europski Židovski Kongres o opasnosti u Europi
 

EJC Chief: Parts of Europe Ripe for Islamic State AttackDr. Moshe Kantor, head of the Brussels-based European Jewish Congress (EJC) says that the last few weeks have demonstrated that parts of Europe have become vulnerable to a terrorist attack by the Islamic State. “Over the last few weeks," Dr. Kantor said, "we have witnessed tens of thousands of radical Islamists on the streets of Europe calling for Jihad, the slaughter of Jews and the imposition of Sharia law."Dr.Moshe Kantor, voditelj Evropskog Židovskog kongresa  (koji ima bazu u Brusselsu) je kazao da se posljednjih tjedana pokazalo da je dio Europe postao "ranjiv" za napad terorista iz Islamskih zemalja. " Posljednjih tjedana mi smo bili svjedoci da ima desetak tisuća radikalnih Islamista na ulicama Europe  koji zazivaju "Džihat"- ubijanje Židova i uspostavljanje šerijatskih zakona"

Dr. Kantor je rekao: "Činjenica da je posebno povećan broj  napada na  židovske ciljeve pokazuje  da počinioci traže da započne religijski rat na kontinentu.  Vlasti su  polagano  djelovale u nekim slučajevima,  što je dalje ohrabrilo ekstremiste. Dobro je poznato da su antisemitski napadi u mnogim eurropskim zemaljama u porastu i da se nivo "retorike" povećava. Terorističke grupe, slično kao u Islamskim zemljama,   slobodno viju svoje zastave diljem Europe, i samo ih se   promatra i registriraju  se te opasne akcije.EJC (Europski Židovski Kongres) je zapazio da se od početka sukoba između Izraela i Hamasa, prije gotovo dva mjeseca, događaju mnoge anti-Židovske  demonstracije širom Europe. U mnogima od njih Židovi i Židovske institucije su otvoreno napadane i pjevalo se: "Židovi, vojska Muhameda dolazi po vas", "Hitler je bio u pravu" i "Hamas,  Židovi idite u  "gas"(plinsku komoru)".


Dr.Kantor traži od europskih lidera da spriječe ulazak fanatičnih terorista u Europu i da strogo djeluju protiv ekstremističkih izjava, izazivanja religijske mržnje i stvaranja " spavajućih ćelija". Trebaju se poduzeti  mjere koje će osigurati Židovske zajednice i zaštiti  ih od najvećeg i najopasnijeg vala antisemitizma od završetka Holokausta.  

 

Arhiva vijesti

 Rujan (September) 2014
Francuska
Vatikan je donirao sredstva za očuvanje Auschwitza
Govor Netanyahua u UN
Italija
Italija
Sretan rođendan Vera Zoričić
Imigranti u Izrael
porijeklo aškenaških Židova
Populacija u Izraelu
Sretna Nova godina
Važna knjiga: Patrick Henry: Jewish resistance against the nazis
Predsjednik Barroso čestita Rosh hashana
Čestitka Pape za Rosh Hashana
Klub
Posjeta Jevrejskoj opštini u Tuzli
Njemačka
Ženska sekcija
Čestitka iz Yad Vashema
Počast policajcu koji je u Švicarskoj spašavao Židove
Švicarska
EU i antisemitizam
Knjiga o židovskim grobljima u Italiji
Njemačka- Merkel u demonstracijama
Dani židovske kulture
Mađarska
O Holokaustu
novosti iz Claims conferencije
Velika Britanija
Košice, Slovačka
Slovačka
Obama i Izrael
Novi broj magazina "Ruah Hadaša"
Grčka
GENETIKA AŠKENAĆKIH ŽIDOVA
Njemačka
Beograd
London
Švicarska
Svjetski židovski kongres
Simpozij o traumama djece u Holokaustu- Berlin
Njemačka priznaje patnje djece u Holokaustu
Demonstracije u Frankfurtu
Ponovno otvoren Židovski muzej u Brusselsu
Muzej u Šangaju
Europski dan židovske kulture u Zagrebu
Europski dan židovske kulture 2014
DANSKA
vijesti iz Europe (EJC)
Europski Židovski Kongres o opasnosti u Europi