Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

14.10.2014. 0:48
Prag
 

Prague Jewish museum remembers WWI refugees

Židovski muzej u Pragu se sjeća izbjeglica iz I. Svjetskog rataThe Jewish Museum in Prague is holding an exhibition focusing on Jewish refugees who fled the fighting on the Eastern Front during the First World War.They were among hundreds of thousands of people who arrived in Bohemia and Moravia (now the Czech Republic) from destroyed and occupied towns in other parts of the Habsburg Empire.Židovski muzej u Pragu je otvorio izložbu koja se fokusira na židovske izbjeglice koji su bježali  od borbi na Istočnom frontu za vrijeme I. Svjetskog rata. Oni su bili među stotinama tisuća osoba koje su došle u Bohemiju i Moravsku ( to je sada Češka republika) iz razorenih i okupiranih gradova u  drugim dijelovima  Habsburškog carstva.


Autor izložbe Michael Frankl, koji   u muzeju vodi  Odjel za židovske studije i povijest antisemitizma,  je rekao: "Iako je to  bila  prva velika grupa  izbjeglica u modernoj povijesti Bohemskih zemalja, o njihovoj   sudbini se malo zna". Ovom izložbom Židovski muzej u Pragu ne samo da komemorira godišnjicu početka Prvog Svjetskog rata, već naglašava i važnost izbjeglica i politike prema njima u povijesti Čehoslovačke u 20 stoljeću.


Još vijesti iz Češke Republike


Jews concerned by Czech court decision on publication of Hitler speeches

Jews concerned by Czech court decision on publication of Hitler speeches

The publishers of a book containing Adolf Hitler speeches were cleared of hate-crime charges in the Czech Republic, spurring concerns from the country’s Jewish community.