Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

17.10.2014. 15:44
Židovi u akciji za kllimatske promjene
 

Dozens of Jewish groups join People’s Climate March in NYC



(JTA) — More than 100 Jewish organizations participated in the People’s Climate March in New York as part of the Jewish Climate Campaign. The Jewish participants in Sunday’s march were encouraged to bring and blow shofars to provide a wake-up call to governments and organizations to work to fight climate change.


Više od 100 židovskih organizacija je sudjelovalo u "People’s Climate March" u New Yorku kao dio kampanje koju vode Židovi za klimu. Židovski učesnici su donijeli i puhali u "Šofar" kako bi "probudili" vlade i organizacije da se bore za klimatske promjene.Među židovskim organizacijama su bili: Columbia University/Barnard Hillel, Hazon, Green Zionist Alliance, Institute for Jewish Spirituality, Jewish Community Relations Council of New York, Riverdale Jewish Center, Union of Reform Judaism, United Synagogue of Conservative Judaism and Young Judaea.


U maršu  kroz ulice New Yorka je sudjelovalo oko 100.000 osoba, uključujući UN sekretara Ban Ki-Moona i  glumca  Leonarda DiCapria, koji je imenovan "glasnikom mira"   za pitanja  klimatskih promjena. Paradi, koja se održala uoči UN sumita o klimatskim promjenama,  su se pridružili brojni političari, predstavnici UN i značajne ličnosti. Marš je poduprlo više od 1.000 organizacija iz cijelog svijeta i održano je preko 2000 "događanja" u 150 zemalja.