Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

13.12.2014. 18:02
Ukrajina
 

Jewish communities in Ukraine on Thursday praised Israel’s decision to ease immigration requirements for refugees fleeing their country’s ongoing civil war. Last week, the Interior Ministry’s Population, Immigration and Borders Authority issued an internal directive relaxing rules requiring certain documents from prospective immigrants from Donetsk, Luhansk and other cities occupied by Russian-backed separatists.




Židovske zajednice u Ukrajini su pozdravile odluku Izraela da olakša imigracijski proces za izbjeglice koji bježe iz  zemlje zbog civilnog rata.  Ministar za populaciju, imigraciju i granice je izdao direktivu koja je olakšala pravila za  potrebu određenih dokumenata za imigrante iz Donetska, Luhanska i drugih gradova okupiranih od ruskih separatista.

Imigracija iz Donetska se povećala , između siječnja i listopada,  za 1.019, a ukupno je 4.465 ukrajinskih Židova migriralo u tom periodu. Ukrajinski glavni rabin Yaakov Bleich je rekao da je dobro da se primjenjuje ta procedura koja će pomoći Židovima koji prave Aliyu. Iako je sada ona  trostruka ipak je relativno niska obzirom na broj Židova koji su zahvaćeni borbama.