Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

23.12.2014. 17:52
Napad na sinagogu u Parizu
 

Bullet fired through Paris synagogue window

Ispaljeni meci kroz prozor sinagoge u Parizu


December 23, 2014


(JTA) – A bullet fired from an air gun crashed through a window of a Paris synagogue’s office.The rabbi and his assistant were in the David Ben Ichay Synagogue in Belleville, in the northeastern section of the French capital, when the bullet was fired on Monday night. French police reportedly are searching for two suspects who were outside the synagogue about 10 minutes before the attack, the JSSNews website reported.


Kroz prozor ureda pariške sinagoge "David Ben Ichay Synagogue" u Bellevilleu, ispaljeni su hici iz oružja u vrijeme kada su u njemu bili rabin i njegov asistent. Francuska policija traži dva sumnjiva lica koja su bila kod sinagoge 10 minuta prije napada.  


Biro za nacionalnu borbu protiv antisemitizma (Bureau for National Vigilance Against Anti-Semitism, or BNVCA)  osudio je "antisemitski napad na mjesto religijske službe u Parizu” i pozvao  da se identificiraju počinioci  te da se riješi pitanje anti-židovskog kriminala. Ranije istog dana jedan motociklist zabio se u skupinu ljudi uz povike  “Allahu Akbar,” a u nedjelju se dogodio sličan napad na ljude koji su bili na božičnom sajmu. Preporučuju se povećane mjere opreza i zaštite za sinagoge, židovske škole i druge institucije.