Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.1.2015. 16:17
Francuska i Izrael
 


Israel: ‘Deep disappointment’ in France’s U.N. vote on Palestine


JTA. January 2, 2015 


Izrael je duboko razočaran U.N.  glasanjem Francuske o Palestini


Aviv Shir-On, the Israeli Foreign Ministry’s deputy director for Europe, communicated Israel’s disappointment on Friday in a meeting with Patrick Maisonnave, France’s ambassador to Israel, according to news reports. A Jordanian bid to pass a resolution on Palestinian statehood failed this week to garner the necessary nine out of 15 votes necessary for adoption. The United States promised it would veto the resolution if it crossed that threshold.


Aviv Shir-On, direktor za Europu u Ministarstvu  vanjskih poslova izrazio je  izraelsko razočaranje na sastanku s Patrickom Maisonnave-om ( francuskim ambasadorom u Izraelu). Jordanski prijedlog rezolucije o Palestinskoj državi nije prošao jer nije dobio potrebnih 9 glasova ( od 15 ) za prihvaćanje rezolucije. USA su obećale da će glasati za rezoluciju ako  bude prošla tu potrebnu granicu.


Francuska je bila među osam nacija koje su glasale za rezoluciju. Haaretz je izvjestio da je Maisonnave izjavio da je Francuska glasala  tako jer je željela zadržati  Palestince da  ne uđu u Internacionalni kriminalni sud, gdje bi mogli zahtjevati optužbu  protiv  Izraela. Palestinci su se pridružili tom sudu u srijedu, dan nakon što je propalo glasanje u U.N.