Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

17.4.2015. 23:06
Dan sjećanja na Holokaust u Izraelu
 

JERUSALEM (EJP)---Israel came to a standstill Thursday at 10 a.m as a siren rang out to mark Holocaust Remembrance Day and 70 years since the end of WWII. 

  

Holocaust Memorial Day was marked with a series of events, which began Wednesday evening with a state ceremony at the Yad Vashem Holocaust Memorial in Jerusalem.


Dan sjećanja na Holokaust je  označen sa serijom događanja koji su započeli u srijedu navečer sa državnom ceremonijom u Yad Vashemu u Jeruzalemu.Taj je događaj prenisila izraelska televizija a započeo je sa paljenjem 6 svijeća je je zapalilo 6 preživjelih  u pratnji svojih unuka. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je upozorio da nuklearni sporazum sa Iranom pokazuje da se lekcija iz Holokausta nije naučila.


"Glavna lekcija iz II. svjetskog rata, za demokraate je da se ne smije zatvoriti oči pred tiranskim režimom. ..


Prije sedamdeset godina mi smo bili narod bespomoćnih izbjeglica, danas mi možemo samostalno govoriti. Mi smo spremni da osiguramo svoju egzistenciju i našu budućnost. Naša je zadaća da pobijedimo one koji nas žene uništiti- mi nećemo dozvoliti da država Izrael postane  prolazna epizoda u povijesti našeg naroda" rekao je Netanyahu.