Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

14.9.2015. 11:09
Antismeitizam i Europski parlament
 


European Parliament Working Group on Anti-Semitism discusses possible framework for EU envoy and taskforce on anti-Semitism


The European Jewish Congress (EJC), as member of the Advisory Board for the European Parliament Working Group on Anti-Semitism, took part in an official meeting held in the European Parliament to discuss the establishment of a Special EU envoy on Anti-Semitism and an EU Task-force on Anti-Semitism.


Europski Židovski kongres ( ECJ) kao član Savjetodavnog odbora za Radnu grupu o antisemitizmu u Europskom parlamentu je sudjelovao na službenom sastanku u Europskom parlamentu . Treba se ustanoviti Specijalni EU predstavnik  i EU Task Force za antisemizam. Treba se napraviti "okvir" za njihovo djelovanje, odrediti točnu ulogu i odgovornosti te  tko treba preuzeti tu ulogu.


Sastanak su vodili   predsjednik MEP-a Juan Fernando Lopez Aguilar i drugih 15 članica , a sudjelovalo je 50 učesnika. Sastanak je zaključen intervencijom Chiare Adamo ( predsjednice za Osnovna ljudska  prava  u EU) koja će govoriti o ovom sastanku na Odboru i na Kolokviju o osnovnim poravima  koji će biti 1 i 2 listopada 2015 u Brusselsu.