Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.12.2008. 22:22
Sastanak Ženske sekcije
 

Danas, 3. prosinca, održan je tradicionalni sastanak Ženske sekcije Židovske općine.

Iako nije bila uobičajena "gužva" jer su vremenske prilike loše, ipak je prisustvovalo oko 30 članica.

Predsjednica dr. švcb Melita obavijetsila je o novostima iz ICJW -internacionalne organizacije i predstojećim sastancima, osobito o Herzeg seminaru koji se tradicionalno održava u Jeruzalemu, ovaj puta u svibnju 2009.

Naša gošća na EUAS konferenciji ,gospođa Gillian Gold, je u svojem ICJW izvještaju veoma pozitivno cojenila našu organizaciju i zahvalna je na velikom gostoprimstvu i pažnji posvećenoj njenom predavanju.

Ženska sekcija je odlučila da će slijedeći sastanak Unije židovskih žena Hrvatske (sa svim organizacijama i filijalama) održati u Opatiji prilikom zimskih susreta.

Također je odlučeno da se preostala sredstva Ženske sekcije doniraju za zimovanje, a zamoljen je i Klub seniora jer je interes veliki i nadmašuje prošlogodišnji.

Dobar glas se daleko čuje!

Napravljen je okvirni plan zimskih susreta, iako nemamo još sve detalje (cijene) i razdijeljene su "funkcije" , odnosno poslovi oko organizacije (kultura, izlet, zabava, rekreacija, predavanja itd).

Sastanku je prisustvovala i socijalna radnica Ana Hermanović radi organiziranja mreže volontera koje će joj pomoći u njenom humanom poslu. Do slijedećeg sastanka pripremiti će se liste , adrese, volonteri i planovi.

Na kraju je dr. Polak-Babić Jelica prikazala video sa proslave stogodišnjeg rođendana svoje tete gospođe Majder u DOMU.

Jedno lijepo i korisno poslije podne.