Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.12.2015. 8:24
Poljaci u Izraelskom osiguranju
 

The visit is part of the initiative of Benjamin Krasicki, president of the board of the Warsaw-based City Security. One of Poland’s largest security firms brought to Israel 20 of its top experts to help prevent Palestinian terrorist attacks. The group arrived last week in Israel, where its members met with officials, including Israel’s deputy defense minister, Eli Ben Dahan. The security experts also joined a Border Police patrol in Jerusalem. The visit is part of the initiative of Benjamin Krasicki, president of the board of the Warsaw-based City Security, who in October offered to send 100 of his top guards at his company’s expense to Israel.


U Izrael je stiglo 20 eksperata iz najveće Poljske firme za sigurnost, kako  bi pomogli u sprečavanju palestinskih terorističkih napada. To je dio inicijative Benjamina Krašickog , predsjednika Odbora  za sigurnost u Varšavi, koji je ponudio poslati 100 svojih vrhunskih zaštitara u Izrael.. Grupa se susrela sa Ministrom za odbranu i pridružila patrolama u Jeruzalemu. 

Krašicki je napisao pismo Ministru odbrane  Izraela, prilikom ponude pomoći,  da su poljski građani nažalost vidjeli previše napada na Židove u svojoj povijesti i znaju da oni počinju sa Židovima  u Holokaustu, a završavaju s napadima na  same Poljake.


Ta je ponuda došla nakon 620 terorističkih napada i Izraelu u kojima  je 11 napadnutih ubijeno. Ubijeno je i desetak Palestinaca u sukobu sa službama sigurnosti ili u toku napada.


Ovi krvavi napadi su nastavak onih u mjesecu rujnu, a u listopadu ih  je bilo 326 prema podacima Shin Beta, bilo je 10 smrtnih posljedica.