Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.12.2015. 10:51
UN i Izbjeglice
 
Prenosimo sa  ICJW News Sheet


Expulsion of 850,000 Jews from Arab countries marked at the UN NEW YORK –
 
Progon 850.000 Židova iz Arapskih zemalja je obilježen u UN u New Yorku

The World Jewish Congress co-sponsored an event at the United Nations in New York on Tuesday, organized by Israel’s Permanent Mission to the UN, to commemorate the expulsion of 850,000 Jews from Arab countries and Iran in the wake of Israel’s independence in 1948.   WJC CEO Robert Singer lamented the fact that world body focuses only on Palestinian refugees, and not on Jews expelled from Arab lands. Singer said: “This is part of an ongoing distortion of the truth that, sadly, has become a mainstay of this international body. 


Svjetski Židovski kongres je bio sponzor događanju u Ujedinjenim nacijama koje je organizirala Stalna misija Izraela pri UN. Komemoralo se odlazak 850.000 Židova iz Arapskih zemalja i Irana prilikom proglašenja države Izrael  u 1948.godini. Robert Singer iz WCJ je upozorio na činjenicu da se u svijetu fokusira samo na Palestinske izbjeglice, a ne   i Židove koj su otjerani iz Arapskih zemalja. On je rekao da je to postalo uobičajeno u  tim internacionalnim ustanovama.


Izraelski Ministar na socijalna pitanja Gila Gamliel je bila počasni gost i rekla je: Povijest židovskih izbjeglica je gotovo neipričano poglavlje Srednjeg Istoka. I mi  ovdje , u srcu nacija želimo kazati da treba našu priču obznanoto u ovoj instituciji tako da se pravda koja trtaje tako dugo konačno bude  poznata.  U poršlih 65 godoina  UN i njezine agencije su potrpšile sesetak biliona dolara na Palestinske izbjeglice, ali ni jedan cent na Židove izbjeglice. Od 1949 UN je donio više od 100 rezolucija o Plaestinskim izbjeglicama i ni jednu o Židovskim izbjeglicama iz Arapskih zemalja....