Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

7.2.2016. 17:06
istraživanje
 

Francuska

Prema  novom istraživanju   60% Francuza vjeruje da Židovi imaju barem malo odgovornosti za pojačani antisemitizam u posljednje vrijeme.  

Prema pisanju francuskih medija, studija koja je  trajala je 18 mjeseci , pokazala je da 56% Francuza vjeruje da Židovi imaju mnogo "vlasti" , da su bogatiji od prosjeka , a više od 40% je izjavilo da su Židovi  previše prisutni u medijima.


Oko 13% ispitanika se složilo da je previše Židova u Francuskoj,  što je povezano s činjenicom da tri četvrtine njih  smatra da je teško biti Židov u Francuskoj , a  da 40% Židova razmišlja  o emigraciji.

To je u skladu sa jednim drugim istraživanjem koje je pokazalo   da 43% francuskih Židova odlazi u Izrael.

Antisemitizam i pogoršanje ekonomije je potaklo mnoge francuske Židove da potraže sreću u inozemstvu i stvore svoje zajednice u Montrealu, Londonu i drugim gradovima.

Antisemitism is very high, etc. Jews are perceived as too many in the media, in the politics, in finance, in public affairs, etc. What is new? Jews are not perceived as troublemakers, they are contributing to the country. Prejudices against Muslims are much higher.”