Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

2.9.2016. 17:40
kultura
 prenosimo sa web stranice žOZ-a


Europski dan židovske kulture i baštine - Dan otvorenih vrata

Židovska općina Zagreb i Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba imaju čast pozvati članstvo ŽOZ, članove obitelji i prijatelje na Europski dan židovske kulture i baštine / Dan otvorenih vrata 


nedjelju, 4. rujna 2016. / 1. Elula 5776. 

od 18.00 do 21.30 

u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16

Program:

18.00: Otvorenje Židovskog muzeja u Zagrebu

Židovska općina Zagreb ovom prigodom otvara prvi Židovski muzej u Zagrebu. Izborom najvrjednijih i najljepših djela predstavljamo javnosti zbirku sakralnih umjetnina Židovske općine Zagreb i virtualni prikaz doprinosa u područjima kulture, umjetnosti, arhitekture i gospodarstva kojima su zagrebački Židovi obilježili Zagreb.


19.30: Koncert Diane Grubišić  Ćiković, harfa(sinagoga)

Davidova harfa – kinor, žičano glazbalo opjevano u biblijskim psalmima kojim se slavilo ime Božje. Zvuk harfe sudjelovao je u najsvečanijim religijskim događanjima, harfa u slici, stihu i zvuku tema je ovogodišnjeg koncerta koji će se održati u obnovljenoj sinagogi Židovske općine Zagreb. 20.30: Domjenak (klub Židovske općine Zagreb)


Europski dan židovske kulture i baštine potpomogli su Savjet za nacionalne manjine RH i Grad Zagreb. Otvorenje židovskog muzeja potpomoglo je Ministarstvo kulture RH.