Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

2.10.2016. 10:38
Beč
 
The European Jewish Congress’ Security and Crisis Center (SACC) opened its first office in Vienna with the attendance of over 70 security experts from 28 Jewish communities in Europe. The SACC trains and prepares Jewish communities to handle crisis and security management by coordinating all the various arms of the community – leadership, security, medical and psychological in crisis management teams.

Sigurnosni centar SACC Europskog Židovskog kongresa je otvorio svoj prvi ured u Beču uz učešće preko 70 eksperata za sigurnost iz 28 židovskih zajednica u Europi. Zadaća SACC-a je da trenira i priprema Židovske zajednice da se suoče s krizom i organiziraju  sigurnost,  te koordiniraju  liderae , čjuder iz sigurnosti, medicinske  i psihološke timove za krizne situacije.

"To je posljednji  čas za kooperaciju i suradnju između sigurnosnih službi u židovskim zajednicama i lokalnih agencija i zakona, U vrijeme  velikog sigurnosnog rizika, ne samo za naše zajednice,  već i za sve europske građane, neophpdno je da dijelimo informacije i najbolju praksu te da  održavamo visoki nivo koordinacije,  kako bi odgovorili na rastuće riizike. Centar je spreman da podijeli svoja iskustva s bilo kojom manjinom ili grupom koja se osjeća ugroženom.- rekao je dr. Moshe Kantor predsjednik Europskog Židovskog kongresa. 

Surađuje se sa europskim vladama i sve je će biti učinjeno da se očuva individualna sloboda i pravo Židova da žive u sigurnom okruženju.


Prilikom otvorenja 
SACC-a održana je dvodnevna konferencija na kojoj su sudjelovali stručnjaci za sigurnost. Bio je održan i seminar o procedurama i praksi za očuvanje sigurnosti i povećanje sposobnosti samih zajednica .