Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

28.10.2016. 12:38
posjeta izložbi
 
Nastavili smo s lijepom tradicijom posjete značajnih izložbi koje organizira Klub seniora i njegova predsjednica dr.Jelica Polak-Babić.



U vrijeme brojnih događanja u našoj zajednici i  praznika našli smo vremena za jednu interesantnu izložbu u Umjetničkom paviljonu, izložbu  Alberta Giacomettia "Portreti sadašnjosti" Izbor postave je Jasminka Poklečki-Stošić,  a autor video intalacija Zoran Marinović.

Već "mistični" ulazak u izložbu kroz teške crne zastore najavljuje poseban događaj da bi na "dugačkom stolu" kao u  pjesmi poznatog pjesnika,  koračale sablasne figure napravljene prije 60 godina kao podsjetnik na strašne ratne godine ubijanja, holokaust.


Mi , koji smo preživjeli holokaust i nastojimo normalno živjeti- ipak se stalno moramo suočavati  sa prošlošću u nastojanju da očuvamo povjesnu istinu na ta strašna vremena. 

I ova izložba  koja povezuje prošlost i sadašnjost neka bude opomena za današnje gotovo apokalitično doba, koje je i prikazano na  velikim ekranima sa videom   o ratovima, terorizmu, izbjeglicama i suludom razaranju kulturne baštine.
Nakon izložbe mogao se još pogledati i film o  umjetniku.



Lijepa tradicija,  koja nam je uljepšala dan bila je "kavica" u Palace hotelu.