Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

20.1.2009. 21:52
Promocija knjige Mirka Mirkovića
 

Kulturno društvo Miroslav šalom Freiberger , u svojem redovitom terminu- utorkom navečer- predstavilo je knjigu Mirka Mirkovića "što može pisac na ovoj pozornici ludaka".
Promotori su bili: dr. Damir Grubiša, Milan Rakovac i izdavač Nenad Popović, a uvodnu riječ o ličnosti pisca dao je Gruden Živko, predsjednik KD M.š.Freiberger .
Odabrane tekstove iz knjige čitala je Vlatka Bjegović.

Knjigu, koja ima 382 stranice izdao je Durieux, a urednik je Nenad Popović. Knjiga sadrži 39 politički i društveno angažiranih eseja, koje je autor pisao kroz niz godina , ali koji ni danas nisu izgubili na svojoj britkosti i aktualnosti.

Mirko Mirković, i sam žrtva mnogih nepravdi: zatvora, zarobljeničkog logora, gubitka obitelji u Holokaustu, proganjanja i Golog otoka,

ostao je dostojanstveni etički svjetionik i angažirani intelektualac, koji se nije libio boriti, katkada don Kihotski, za slobodu govora i mišljenja kao novinar, redaktor enciklopedije i glavni tajnik Hrvatskog P.E.N.centra.

Na kraju promocije, kojoj su prisustvovali brojni članovi i gosti, autor knjige je pročitao svoj najnoviji esej o Homo sapiensu koji uništava planet zemlju i na kraju samog sebe.

Bilo je zadovoljstvo i čast slušati ovog velikog intelektualca koji nas sa svojih 95 godina još uvijek iznenađuje svojom bistrinom i angažiranošću.