Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

6.11.2016. 9:25
Meksiko
 
Mexican synagogue vandalized twice after Jews lobbied against UNESCO vote





UNESCO headquarters. (photo credit:REUTERS)

RIO DE JANEIRO -Vandals broke glass windows, smashed furniture, and painted graffiti on the walls of Mexico City’s Agudas Ajim synagogue in two separate attacks.The attackers used red paint simulating blood to write the word “perros,” which means dogs, and the letter “A” for anarchy, in last week’s incidents.The vandalism occurred after local Jewish leaders launched a public campaign to urge government officials not to vote in favor of a UNESCO committee proposal that denies Jewish ties to Jerusalem holy sites.


Rio de Janeiro.  Vandali su, u  dva napada,  razbili stakla, uništili  opremu i ispisali grafite na zidu " Agudas Ajim" sinagoge u Mexico City-u. Grafiti su napisani crvenom bojom ( kao krv) , a  riječ "perros" što znači "psi" i slovo "A" što znači Anarhija. 

Vandalizam se dogodio nakon što su lokalni Židovski lideri počeli javnu kampanju kako bi utjecali na vladu  da ne glasa  za prijedlog UNESCO-a koji negira veze Židove sa svetim mjestima u Jeruzalemu. Ipak je Meksiko glasao za rezoluciju i bitka je izgubljena.


U Meksiku ima oko 50.000 Židova te je to u Latinskoj Anerici treća po veličini židovska populacija , nakon Argentine i Brazila.