Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.11.2016. 19:51
NAGRADA
 
Primili smo od Narcise Potežice slijedeću obavijest:

"U četvrtak ,10. studenoga 2016. na Interliberu - sajmu knjiga u Zagrebu održana je dodjela nagrada za najbolju recenziju knjiga iz bogate produkcije nakladničke kuće "Disput" u suradnji s uredništvom časopisa "Kvaka" u kojem su kritiki osvrti tiskani.

Dobitnica treće nagrade je Narcisa Potežica na natječaju za najbolji prikaz nekog djela iz biblioteke " Na tragu klasika" s književnim prikazom o knjizi Piotra Pazinskog "Pansion", poljskog pisca židovskog porijekla koji je prvi napisao roman kao predstavnik treće generacije poslije Holokausta, s temom mogućnosti nastavka tradicije."

Mr.sc. Narcisa Potežica je voditeljica  "Kluba čitatelja" Ženske sekcije  (predsjednica dr. Sida Ozmo-Steiner) Židovske općine Zagreb.

Predsjednica Unije Židovskih žena Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) dr. Melita Švob  odlazi na konferenciju ICJW (Internacional Council of Jewish women) u Madridu,
gdje podnosi izvještaj o aktivnostima žena u našoj  židovskoj zajednici te s ponosom može navesti da su židovske žene :

 
predsjednice Židovskih općina u Dubrovniku, Splitu , Koprivnici i Rijeci (+), voditeljice Dječjeg vrtića, Kluba seniora, CENDA, Udruge preživjelih holokausta u Hrvatskoj, Židovskog muzeja, direktorice  Doma Lavoslav Švarc,   Šoa akademije i voditeljice Nedjeljne škole, 
 
a Sanja Tabaković je  kao predstavnica II.generacije preživjelih  na konferenciji u Los Angelesu.