Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

24.11.2016. 9:53
ECJ
 
The European Jewish Congress in association with the European Council of Jewish Communities (ECJC) and the American Jewish Joint Distribution Committee co-organised and took an active part in the 2nd European Jewish Communities Summit “Building Resilient Communities”.

The event brought together representatives of Jewish communities, professionals on security, crises management and emergency preparedness, and experts on geopolitical and social issues to discuss different aspects pertaining to community resilience.

EUROPSKI ŽIDOVSKI KONGRES ZAJEDNO SA EUROPSKIM KONCILOM ŽIDOVSKIH ZAJEDNICA (ECJC) I JOINTOM BILI SU SU.ORGANIZATORI I AKTIVNI SUDIONICI II. SAMITA EUROPSKIH ŽIDOVSKIH ZAJEDNICA "BUILDING RESILIENT COMMUNITIES"

Na Samitu su sudjelovali predstavnici židovskih zajednica, profesionalci za sigurnost i krizna stanja  i  opasnosti te eksperti u geopolitičkim i socijalnim pitanjima kako bi diskutirali različite aspekte sposobnosti zajednica za odgovore na opasnosti .


Na otvaranju je Raya Kalenova (potpredsjednica ECJ) kazala: Europski Židovi su danas suočeni sa novim izazovima. Antisemitizam u svim novim i mutirajučim oblicima i fizička ugroženost za naše zajednice i institucije je sada previše realna i rastuća. Nesigurnost i nedostatak povjerenja je nešto što nas najviše zabrinjava.


U EJC smo prepoznali da je to sada naš najveći prioritet. Zato smo uspostavili Security and Crises Centre (SACC) da bi pripravili " oruđe" - tools, za sve naše zajednice da ih ojačaju i kako da djeluju u krizama. ECJ smatra da se trebaju razviti vitalne aktivnosti u svim zajednicama u Europi i da treba postojati jaka suradnja ( network) među svim zajednicama.

Diskusije na Samitu su bile fokusirane na slijedeće: razvoj suradnje sa lokalnim i nacionalnim EU autoritetima, suradnja s medijima prije, za vrijeme i nakon događaja, sigurnost u našim zajednicama, modeli participacije i najbolja praksa.

Organiziranie su sjednice i radionice o različitim aspektima kriznih stanja, rizicima i sigurnostima u zgradama zajednica.