Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

1.12.2016. 17:26
Izrael
 
Natan Sharansky visits vandalized Reform synagogue in Israel



Vandalism at a reform synagogue in Raanana, Israel (Beit Samueli, Kehillat Ra’anan via Facebook)


(JTA) — Natan Sharansky, the chairman of the Jewish Agency for Israel, visited a Reform synagogue in Israel that was vandalized and received death threats last week. On Wednesday, Sharansky visited Beit Samueli, Kehillat Raanan in Raanana, meeting with representatives from the synagogue in central Israel and Israel’s Reform movement.

Natan Sharansky, predsjednik
Jewish Agency u Izraelu,  je posjetio" Reform sinagogu" Beit Samueli, Kehillat Raanan,  koja je  prošli tjedan vandalizirana i primila prijetnje smrću.  U sinagogi je 80 obitelji  i osnovana je prije 18 godina.Sastao se sa predstavnicima sinagoge u centralnom Izraelu i sa predstavnicima izraelskog Reformskog pokreta. Grafiti puni mržnje  su otkriveni 24. studenog na zidu sinagoge,  a prijetnja smrću  liderima zajednice u omotnici pričvršćenoj nožem . 

Sharansky je rekao; "Bez sumnje je da mi ne smijemo tolerirati djela nasilja i vanadaliziranja u našem društvu.  Mi oštro osuđujemo napad na ovu sinagogu   i priznajemo veliki doprinos kojim su ta zajednica i druge Reformske i Konzervativne sinagoge u Izraelu osigurale da Judaizam bude godinama  dostupan stotinama tisuća Izraelaca" . Slični napad bio je u siječnju, ali tada nije bilo prijetnje smrću.


I premijer Netanyahu je osudio napad:" Takvi akti  nemaju mjesta u našem društvu"