Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

27.1.2017. 10:42
London
 


Antisemitic attacks across London designed to 'instill fear'

 
One attack early Saturday morning saw a brick scrawled with swastikas and antisemitic messages thrown threw the window of a Jewish household in the north London district of Edgware.
A series of antisemitic attacks carried out across northern London over the weekend has been described as "cowardly" and "disgusting" by multiple Jewish groups in the UK, The Jewish Chronicle reported Sunday.

U subotu rano ujutro bio je  jedan napad kada je bačena cigla sa svastikom i antisemitskom porukom kroz prozor židovske kuće u sjevernom dijelu Londona.Serija antisemitskih napada dogodila se u tom dijelu Londona u vrijeme vikenda i opisana je kao "cowardly" i "disgsting" od strane brojnih židovskih grupa.

Shomrim,  volonterska židovska civilna organizacija koja je osnovana za borbu protiv antisemitskih napada u USA i Velikoj Britaniji, izjavila je za The Chronicle  da su ti napadi  načinjeni kako bi prouzročili strah u židovskoj zajednici.  Svi su naladi koncentrirani u sjevernom Londonu, ali i  osobne stvari jednog stanovnika na Watford Way u Mill Hill  su isto prekrivene svastikama.

Tim napadima je prethodio jedan napad u petak navečer kada su bačena jaja na Židove koji su se pješke vraćali iz sinagoge. Ovi su napadi bili na Židove bilo da su spavali u svojim kućama  ili hodali sa svojim obiteljima nakon večere. Najbolji odgovor je da se uhvate i kazne počinioci i policija je otvorila istrage u svakom ovom slučaju.


dalje čitajte u originalnom članku:


The last of the attacks culminated in a movie poster promoting the film "Denial," about Holocaust denier David Irving's legal case against Deborah Lipstadt, being vandalized in north London....

The UK's Board of Jewish Deputies also said in response to the attacks: “The low-lives who think it big or clever to menace Jewish families over the weekend deserve nothing short of our contempt."The perpetrators should face the full force of the law,” they added.