Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

14.3.2017. 8:48
Amerika
 

At least 7 JCCs receive bomb threats on Purim

Najmanje 7 Židovskih centara u Americi je primilo prijetnje bombama

(JTA) — At least seven Jewish community centers in the United States and Canada received bomb threats while they were hosting Purim events. The threats, either called in or emailed, were reported Sunday at JCCs in Rochester, New York; Chicago; Indianapolis; Milwaukee; Cleveland; Houston, and Vancouver, British Columbia. Most of the JCCs were evacuated and searched. None of the threats turned out to be credible.
For some of the centers it was their second threat in the past week.

Najmanje 7 Židovskih centara u USA i Kanadi je primilo prijetnje bombama  u toku njihove proslave Purima. Prijetnje su poslane telefonom ili e-mailom u  Rochester, New York; Chicago; Indianapolis; Milwaukee; Cleveland; Houston, i Vancouver.   

Većina centara je evakuirana i pretražena ali nisu nađene bombe.T e su prijetnje dio vala koji je pogodio  Židovske centre, škole i druge institucije, od početka 2017,  od kada je primljeno više od 150 prijetnji. To su vlasti nazvale jasnim znakom antisemitizma  i naredile jače istraživanje  i uključenje lokalnih i federalnih zakona. 

Njujorški predstavnik vlasti CUOMO je rekao kako je kao i svi Njujoršani duboko uznemiren i  razočaran kontinuiranim prijetnjama  za Židovsku zajednicu u New Yorku i "mi se nećemo s time pomiriti i stajati mirno dok neki žele posijati mržnju i podjele među nama. New York je jedna obitelj i napad na jednoga je napad na sve". 

Održane su demonstracije  podrške građana kod Židovskog centra u Winnipegu u Kanadi, koji je bio evakuiran radi prijetnje bombom, kako bi se pokazalo jedinstvo protiv straha iterora.