Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

15.3.2017. 8:27
Netanyahu-Putin
 
N etanyahu praises Putin’s fight against radical Islam in Russia visit

March 9, 2017 

 Netanyahu je prilikom posjete Rusiji  pozdravio borbu Putina protiv radikalnog Islama


(JTA) — Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu praised Russia’s contribution to the fight against the Islamic State and Al Qaida during a one-day visit to Moscow.  In a statement issued prior to his meeting Thursday in Moscow with Russian President Vladimir Putin, Netanyahu stressed that it is important to make sure that Iran does not step in to fill the vacuum left by those terror groups.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je  , prilikom jednodnevne posjete Moskvi, pozdravio ruski doprinos borbi protiv islamske države i Al Quaide. U svojoj izjavi prije posjete ,Netanyahu je naglasio važnost da se osigura da Iran neće ispuniti "vakum" koji su ostavile  terorističke grupe. Netanyahu je zahvalio Putinu za čestitke za Purim, praznik koji označava pokušaj perzijskih predaka da unište Židove.

"dvestopodeset stoljeća ranije u staroj Perziji, bio je pokušaj da se izbriše židovski narod, što nije uspjelo i što se obilježava ovim praznikom". Danas  je takav pokušaj od iranskih nasljednika da razore državu Izrael.To su rekli potpuno jasno i napisali na svojim balističkim raketama.  No ja želim reči da je Izrael danas država koja ima armiju sposobnu da se obrani..."