Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

25.3.2017. 16:58
Učenje o Holokaustu
 
PRENOSIMO SA HPP

nadajmo se da će u našim školama  đaci učiti o Holokaustu


Holokaust kao polazišna točka

Od 25. do 28. travnja 2017. godine u Sarajevu će se održati seminar „Holokaust kao polazišna točka“ za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem o holokaustu. Organizator je Memorial de la Shoah iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine, Jevrejskom opštinom Sarajevo, Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvom obrazovanja i kulture Republike Srpske Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini i Holokaust spomen područjem makedonskih Židova.


Poziv nastavnicima - prilika za usavršavanje u Izraelu

Poziv nastavnicima - prilika za usavršavanje u Izraelu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Yad Vashem – svjetski centar za sjećanje na holokaust raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu namijenjenih učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu.


Poziv na Edukacijska jutra Festivala tolerancije

Festival tolerancije – JFF Zagreb jedinstvena je kulturno-edukativna platforma koja bogatim programom, filmskim projekcijama, okruglim stolovima, diskusijama, predavanjima te tematskim izložbama djeluje prema sprečavanju diskriminacije, rasizma, homofobije, ksenofobije i općenito kršenja prava manjinskih skupina, težeći ka razvijenom društvu u kojem većina ne percipira manjinu kao prijetnju vlastitome identitetu. Nadolazeći festival održat će se u kinima Europa, Tuškanac i KIC od 8. do 14. travnja 2017. godine