Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

23.9.2017. 20:05
Velika Britanija
 



Theresa May thanks British Jews for contribution in Rosh Hashanah reception

Na prijemu u povodu Rosh Hashanah  Tereza May se zahvalila britanskim Židovima na njihovom doprinosu

British Prime Minister Theresa May welcomed dozens of Jewish community leaders, volunteers and religious figures to Downing Street on Wednesday for what was thought to be the first ever Rosh Hashanah reception held at Number 10. The Prime Minister said she wanted to thank British Jews, and show her “personal support and appreciation for everything that you contribute to our country”.

Slobodni prijevod članka na WEB stranici Europskog Židovskog Kongresa.

Britanska premijerka je izrazila dobrodošlicu  brojnim  liderima Židovskih zajednica , volonterima i religioznim predstavnicima,   na prijemu  u povodu Rosh Hashanah,  koji se ( prvi puta) održao na Downing Streetu broj 10.

 Ona je kazala gostima: " Mi ovdje danas imamo osobe iz svih dijelova židovske zajednice u našem društvu : biznisa,umjetnosti, politike i javnih servisa. Imamo i neke od najvećih filantropa u zemlji, vođe humanitarnih  društava i neke  od naših najvećih volontera.  

Na prijemu je  bila  Marsha Gladston iz  "Jewish  Volunteering Network"  Avi Dubner , koji je dobio nagradu zbog poticanja na  posjetu bolesnika u bolnicama na šabat.  May je izjavila da je zadovoljna  da je vlada osigurala mogućnost  da škole mogu tražiti  dobrovoljne priloge..

May je također kazala da od Balfourove deklaracije nadalje Britanija  čini sve da podupre  napore za rješenje  dvije države i da održi mir, kojo svi želimo vidjeti.

"Ali kao premijer, ja sam ponosna da mogu kazati da podupirem Izrael.  Potrebno je naglasiti vitalnu ulogu koju je prije jednog stoljeća  Britanija odigrala  u stvaranju domovine za židovski narod"

 Britanski Židovi mogu vjerovati  da su u našoj zemlji sigurni i da ćemo pobijediti antisemitizam. Trebamo vjerovati da će vrijednosti koje dijelimo - židovske i britanske vrijednosti -  na kraju pobijediti.

Glavni rabin 
Ephraim Mirvis se zahvalio predsjednici May na zaštiti zajednice i  kazao da će britanski Židovi, za uzvrat, moliti za nju i njeno vodstvo  u toku pregovora o  Brexitu