Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

20.10.2017. 9:10
Ženska sekcija ima novu predsjednicu
 
U srijedu 18.listopada održani su, dugo najavljivani, izbori u Ženskoj sekciji Židovske općine Zagreb.

Izbori su održani nakon završetka četverogodišnjeg, veoma uspješnog, mandata predsjednice  dr. Side Ozmo-Steiner i odbora u sastavu Mr.sc Narcisa Potežica, Gizela Weinberger i Mira Altarac-Hadjiristić.

Ženska sekcija je jedna od najstarijih i najuspješnijih organizacija u židovskoj zajednici, koja kontinuirano djeluje (iako pod raznim imenima) od 1887. godine.

Predsjednica dr. Sida Ozmo-Steiner je kratko  izvijestila o djelovanju Ženske  sekcije u prošlom razdoblju. To  je  bio vrlo bogat i  uspješan rad u kojem bi posebno naglasila: povratak redovnom i sadržajnom okupljanju članstva, organiziranju novih oblika rada, osnivanje Čitalačkog kluba, suradnja s drugim  ženskim organizacijama regiji  i uspješna suradnja sTajništvom općine, koje se  angažiralo  i oko ovih izbora. 

Izvještaje su podnijele  blagajnica Gizela Weinberger i predsjednica Čitalačkog kluba Mr.sc. Narcisa Potežica.

Kandidaciona komisija je vrlo ozbiljno obavila svoju zadaću te je u  tajnom glasanju,   na kojem je sudjelovalo 29 članica, izabran novi Odbor:

Mr.sc. Narcisa Potežica za Čitalački klub  
Gisela We inberger za blagajnicu. 

Osim njih izabrana su tri člana Odbora: 
Haramina Milana, predsjednica  
Mirjam Delić 
Nadica Centner-Hermanović 

U ime "Unije židovskih žena Hrvatske" je dr. Melita Švob podijelila posebne "Zahvalnice" za uspješan rad Odboru Ženske sekcije.