Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

31.10.2017. 8:19
mješoviti brakovi
 

Conservative movement doubles down on intermarriage ban, but urges communities to welcome couples


NEW YORK (JTA) — The Conservative movement will maintain its ban on rabbis performing interfaith marriages while seeking to welcome couples who are already intermarried, according to a new letter signed by the movement’s four leaders.
The letter, published this week and addressed to the centrist movement’s clergy, educators and leaders, follows a summer when a few prominent Conservative rabbis announced that they would begin officiating at intermarriages. It does not represent a change in the movement’s policy or practice of Jewish law...

Konzervativni ( religiozni) pokret će donijetu svoju zabranu da rabini vjenčaju mješovite brakove ali  traže da se sa dobrodošlicom prime oni parovi koji su već vjenčani.

Pismo je napisano od rabina  Bradley Artsona, dekana na  Ziegler School of Rabbinic Studies in Los Angeles,  Arnold Eisenom iz , Jewish Theological Seminar, rabinima  Julie Schonfeld, CEO iz Conservative Rabbinical Seminary i  Steven Wernick, CEO iz United Synagogue of Conservative Judaism.


Od 2000. godine je više od 70% Židova,  koji nisu ortodoksi,  oženilo partnere koji nisu Židovi.  U odnosu na taj fenomen Židovi su se podijelili- Reformisti dozvoljavaju mješovite brakove,  a Ortodoksi ih zabranjuju. 

Konzervativni judaizam  želi ostati uz tradicionalni židovski zakon ali i ostati otvoren za moderni svijet. Njiovim rabinima je zabranjeno da vjenčavaju ili sudjeluju kod  mješovitih brakova, ali nastoje  prihvatiti one koji su već vjenčani- prije i nakon vjenčanja. Pokret sinagoga je ove godine  glasao za mogućnost da i "ne-Židovi" budu članovi ....